ZONNEGLAZEN

HET BELANG VAN ZONNEGLAZEN

Zonneglazen beschermen je ogen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.

Een zonnebril met goede zonneglazen is dan ook erg belangrijk, al vanaf de eerste zonnestralen. Er zijn verschillende typen zonneglazen voor verschillende situaties, zoals watersport of autorijden.
Voor de bescherming van je huid gebruik je een zonnebrandcrème met een factor die past bij je huidtype. Maar wist je dat UV-stralen ook aandoeningen en veroudering van de ogen kunnen veroorzaken? Zelfs wanneer de zon niet schijnt? 

Door het zonlicht beschadigen oogcellen en moeten ze zich constant vernieuwen, maar die herstelcapaciteit is maar beperkt. Hierdoor kunnen UV-stralen permanente schade aanbrengen. Het hoornvlies kan al na één tot twee uur onbeschermde blootstelling aan de zon gaan zweren. 

Schadelijke UV-stralen zijn er altijd, zowel bij regen als bij zonneschijn. Ouders weten dat de huid van kinderen goed beschermd moet worden, maar vergeten vaak een optimale UV-bescherming voor de ogen. Kinderen spelen veel buiten en hun ogen zijn nog volop in ontwikkeling. Daardoor lopen ze meer risico op oogbeschadigingen op latere leeftijd. Daarom is het van belang om je ogen en die van je kinderen goed te beschermen tegen UV-stralen zodat ze gezond ouder kunnen worden.

Draag dus in de zon altijd een zonnebril! Wij kunnen je adviseren over goede zonneglazen. Deze zijn ook op sterkte verkrijgbaar. 
 
online_agenda___t_hart.jpg
storelocator__t_hart.jpg
HOME | WEBWINKEL | ONLINE PASKAMER