OOGMETING

Omdat we weten dat het beroep opticien geen wettelijk beschermt beroep is en dus zomaar iedereen je ogen zou mogen meten, worden de oogmetingen  bij ’t Hart Optiek uitsluitend door gediplomeerde opticiens en/of BIG geregistreerde optometristen uitgevoerd. Onze gediplomeerde specialisten maken gebruik verder van een oogmeetprotocol met kwaliteits- en tevredenheidsgarantie.

Wie doet wat?

  • Opticien, contactlensspecialist
De opticien meet monturen en brillenglazen aan. Hij adviseert over het type glas en kijkt welk montuur het beste bij de sterkte van je ogen past. En als je bril kapot is, kan de opticien deze voor je repareren. Wil je lenzen, dan kom je bij de contactlensspecialist terecht die de lenzen aanmeet, samen met jou beoordeelt welke lenzen geschikt zijn en bovendien de gezondheid van je ogen periodiek controleert. 
  • Optometrist

Voor bijna alle verdere onderzoeken die normaal de oogarts doet, kun je vaak sneller en even goed bij de optometrist terecht. Een verwijsbrief heb je hiervoor niet nodig. Als behandeling nodig blijkt, verwijst de optometrist je wel altijd alsnog door naar de oogarts.

Wat doen we bij elke oogmeting?

  • We nemen een anamnese af (een gesprek waarbij we de nodige vragen stellen over de (oog)gezondheid, werk, hobby's, klachten, wensen en verwachtingen.)
  • We doen een mono- en binoculaire refractie (oogsterktemeting per oog en met beide ogen samen)
  • We doen een Polatestscreening (screening op oogsamenwerking)
  • We doen een visusbepaling (bepaling van het zichtvermogen)
  • We meten de oogdruk

Welke mogelijkheden zijn er na een oogmeting?
 
Na de oogmeting zijn er grofweg vier mogelijkheden:

1. Er zijn geen bijzonderheden. Indien nodig of gewenst kan zonder problemen voor een bril of lenzen worden gekozen. De opticien helpt je verder. 

2. Er zijn geen bijzonderheden, maar je wilt meer weten over brilvervangende chirurgie. Je volgende afspraak is bij de optometrist voor een quickscan om te mogelijkheden en geschiktheid te bepalen. Desgewenst kan een volledig onderzoek – de fullscan – worden gedaan.

3. Naar aanleiding van de oogmeting wordt er gezien de aangegeven klachten – denk aan hoofdpijn, duizeligheid, nekklachten, leer-/leesproblemen of vermoeidheid - geadviseerd een afspraak te maken voor een speciale meting om meer te weten te komen over de oogsamenwerking en -balans. Je tweede afspraak is dan bij de fd (fixatie disparatie) specialist voor een MKH Polatest.

4. Naar aanleiding van de anamnese en/of bijzonderheden tijdens de oogmeting wordt geadviseerd een afspraak te maken voor een optometrisch onderzoek bij onze optometrist.

Voor alle onderzoeken kun je gewoon bij ons terecht en hiervoor heb je géén verwijzing nodig van de huisarts. Mocht het extra onderzoek aanleiding geven tot verdere medische behandeling, dan word je door ons via de huisarts gericht doorverwezen naar de oogarts, vergezeld met een onderzoeksrapport en foto's. 


Kosten oogmeting: €30 (retour bij aanschaf van een bril)
Duur: 45 min

 


online_agenda___t_hart.jpg
storelocator__t_hart.jpg
HOME | WEBWINKEL | ONLINE PASKAMER