't Hart Optiek nieuws item

Mouches Volantes

DvD - 12-05-2017 @ 16:08

Veel mensen nemen troebelingen waar die in het gezichtsveld bewegen. Maar deze troebelingen vallen niet altijd op. Deze troebelingen zitten in het glasvocht en werpen een schaduw op het netvlies. Dit kan in allerlei vormen worden waargenomen: puntjes, stipjes, cirkels, slierten, vliegjes, wolkjes, spinnewebben etc.

Deze troebelingen worden mouches volantes genoemd (vliegende muggen) of floaters  genoemd. De troebelingen bewegen mee met de oogbewegingen en bewegen vaak nog na als het oog stilstaat. Tegen een lichte achtergrond zijn de vlekjes vaak duidelijker zichtbaar. Hoewel deze glasvochttroebelingen hinderlijk kunnen zijn, beïnvloedt dat het gezichtsvermogen meestal niet.

Wat kun je zelf doen?
Aan deze klachten kun je zelf niets doen. Meestal wen je in de loop der tijd aan de klachten en worden de zwevende vlekjes minder hinderlijk. Bij plotseling zien van veel (meer) glasvochtroebelingen en/of lichtflitsen is echter wel een controle nodig. 

Wat kunnen wij voor je doen?
Met de Easyscan kunnen wij kijken of er netvliesafwijkingen aanwezig zijn. Bij afwezigheid hiervan is een behandeling voor glasvochttroebelingen of een achterste glasvochtmembraanloslating vaak niet nodig. Als er bij het oogonderzoek geen netvliesafwijking wordt gevonden, dan is de kans dat daarna alsnog een binnen zes weken gaat ontstaan, erg klein (± 3.5%). Vinden we een netvliesafwijking, dan verwijzen we direct en gericht door.  
online_agenda___t_hart.jpg
storelocator__t_hart.jpg
HOME | WEBWINKEL | ONLINE PASKAMER