NACHTLENZEN

't Hart Optiek uw adres voor Nachtlenzen in Vlaardingen.

Nachtlenzen zijn lenzen die ’s nachts worden gedragen. Ze veranderen de vorm van het hoornvlies op een gecontroleerde wijze zodanig, dat je ogen de ideale vorm aannemen en je overdag géén bril of lenzen meer hoeft te dragen. Dit proces van gecontroleerde verandering heet Orthokeratologie. Kies je voor Nachtlenzen dan kies je voor optimaal comfort, dag én nacht!

Hoe snel werken Nachtlenzen?
Na de eerste nacht is tweederde van de benodigde correctie al gerealiseerd. Enkele dagen later kun je zónder bril of contactlenzen goed en scherp zien en draag je de nachtlenzen alleen nog ’s nachts. Op basis van ervaring en uit testen blijkt dat het hele proces 100% omkeerbaar is. Dit betekent: wanneer je om wat voor reden dan ook stopt met Nachtlenzen, je hoornvlies zijn ‘oude’ vorm weer aanneemt en je na enkele dagen je oude lenzen weer in of je oude bril weer op kunt zetten. Hieruit blijkt dat Nachtlenzen een veilig alternatief kan zijn voor laserbehandeling.

Zijn mijn ogen geschikt voor Nachtlenzen?
Wanneer je bijziend bent en je sterkte niet hoger is dan -4,50 DPT komt je in aanmerking. Maak een afspraak met onze contactlensspecialist of optometrist en laat je uitleggen hoe het nachtlenzen werken. Eerst zal getest worden of je geschikt bent. Na de aanmeting, die wordt gedaan met een zogenaamde corneatopograaf, worden de lenzen besteld. Als de lenzen bij 't Hart Optiek zijn binnen gekomen begint een belangrijke periode met een aantal controles. Wij raden daarom aan om de 'veranderings'periode te doen als je 's morgens, gedurende een aantal dagen, tijd heeft om te komen.

Hoe vaak krijg ik nieuwe Nachtlenzen?
Per jaar kom je 2 keer op controle. We controleren of alles goed gaat en geven per halfjaar onderhoudsvloeistof mee. De Nachtlenzen worden gemaakt uit het hoog zuurstof doorlaatbare Menicon Z materiaal. Nachtlenzen worden eenmaal per jaar vervangen.

Voordelen Nachtlenzen:
  • Overdag geen lenzen of bril meer nodig
  • Zeer snelle gewenning
  • Veilige en volledig omkeerbare correctie
  • Veilig alternatief voor laserbehandeling
  • Voor kinderen om de achteruitgang van de ogen te beperken
  • 2x per jaar controle en elk jaar nieuwe lenzen
Prijzen Nachtlenzen
Nachtlenzen kosten inclusief jaarlijks nieuwe lenzen & alle controles/aanpassingen € 399,- per jaar. De kosten van de benodigde (lens)vloeistoffen zijn afhankelijk per persoon. De eerste aanpassing kost € 150,-. Dit is eenmalig. Per maand betalen is ook mogelijk. Vraag naar ons Lenscare plan.

 
online_agenda___t_hart.jpg
storelocator__t_hart.jpg
HOME | WEBWINKEL | ONLINE PASKAMER