ELEPHANT PARADE

Sinds enige jaren zijn wij sponsor van Elephant Parade.

De Elephant Parade is een initiatief van Marc en Mike Spits. Toen Marc op vakantie was in Chiang Mai, Thailand, raakte hij aan de praat met de Thaise eigenaar van het pension waar hij verbleef. Die vertelde hem dat Chiang Mai vroeger het olifanten epicentrum van Thailand was, maar dat de olifant inmiddels bijna uitgestorven is.

Ook hoorde Marc via deze man over het eerste olifantenziekenhuis ter wereld, opgericht door Soraida Salwala. Marc reisde naar Lampang, zo’n 70 km buiten Chiang Mai, waar het olifantenziekenhuis gevestigd is.
Marc: “Soraida vertelde mij over haar initiatief en hoe moeilijk het is om het ziekenhuis draaiende te houden. Ze ontving geen subsidies van de regering en het ziekenhuis was hard aan uitbreiding toe. Maar waar haal je de middelen vandaan?” Soraida nam Marc mee naar Mosha, een zwaargewonde baby olifant die haar onderbeen was kwijtgeraakt toen ze op een landmijn stapte. “Dit was het punt waarop ik dacht: ik wil iets voor Soraida en haar olifanten doen. En dan niet alleen maar een cheque uitschrijven, maar echt iets structureels, zodat we de Aziatische olifant een toekomst kunnen bieden.”
En zo is The Elephant Parade geboren. Het is de grootste openluchttentoonstelling ter wereld.

Door kunstenaars beschilderde kunstolifanten van 1 meter 50 hoog worden in diverse steden ter wereld tentoongesteld. De kleinere exemplaren vanaf 10 cm zijn te koop. Een deel van de opbrengst komt vervolgens ten goede aan The Asian Elephant Foundation.

Olifanten zijn de lievelingsdieren van Thierry en een link was vervolgens snel gemaakt. Wij wilden met ’t Hart Optiek deel uitmaken van The Elephant Parade.
Bij elke aangeschafte bril* geven wij een voucher ter waarde van 39,95 cadeau waarmee een 10 cm kunstolifantje uitgezocht kan worden. Leuk om te doen, leuk om te geven en volgens ons ook leuk om te krijgen!

Vraag ons er gerust meer over.