COMPUTERBRIL

DE COMPUTERBRIL

Tegenwoordig kijken we steeds vaker en langer naar diverse beeldschermen


Zoals computers, laptops, smartphones en tablets. Deze technologieën zijn een belangrijk onderdeel van onze levens. Voor sociale contacten, werk, spelletjes, ontspanning en het zien van de wereld. Het frequente gebruik van elektronische apparaten vergt echter veel inspanning van je ogen. Het gebruik van deze verschillende apparaten op verschillende kijkafstanden zorgt ervoor dat je ogen steeds harder moeten werken. Ook zijn de lettertjes die je moet lezen steeds kleiner en worden deze niet altijd scherp weergegeven. Je ogen moeten de felle schermverlichting doorstaan en kunnen ook blootgesteld worden aan schadelijk blauwviolet licht.

1_digitale_glazen.jpg

EEN BRIL SPECIAAL VOOR OP KANTOOR

Misschien denk je: ik heb al een bril voor 'gewoon' en één om te sporten, moet ik er nu ook nog één voor kantoor?

Je bent natuurlijk niets verplicht, maar toch is een werkbril de moeite waard. Zeker als je achter een computer zit, kan een bril die is afgestemd op jouw werksituatie echt iets toevoegen! We vertellen je graag waarom dit beter is dan een enkelvoudige of 'gewone' multifocale bril.

Heb je aan het eind van een werkdag last van je rug en/of nek? Dan heb je  waarschijnlijk in een verkeerde houding gezeten en deze zou veroorzaakt kunnen worden doordat je meer moeite moet doen om goed te kunnen zien.

Natuurlijk functioneert je 'gewone' bril nog steeds in jouw werksituatie, maar wel minder. Je richt je blik namelijk vaak op de zogenaamde nabij- en tussenafstand. Enkelvoudige brillenglazen corrigeren dichtbij of veraf, multifocale glazen dichtbij én veraf. Maar wel met een relatief klein deel van het brillenglas, waardoor je een relatief smal gezichtsveld hebt. Een werkbril biedt juist op dit tussengebied een extra groot en scherp gezichtsveld, waardoor je het hele beeldscherm kunt overzien zonder jezelf daarvoor in allerlei bochten te hoeven wringen. Resultaat: een ergonomische werkhouding en meer kijkcomfort!

Meer weten over een bril speciaal voor op het werk? Je bent van harte welkom met al je vragen en opmerkingen.  
online_agenda___t_hart.jpg
storelocator__t_hart.jpg
HOME | WEBWINKEL | ONLINE PASKAMER